Η Κοινωνική Μας Ευθύνη

Στο ερώτημα «Να δίνεις ή να παίρνεις» η προτίμησή μας είναι σαφώς «Να δίνεις»!

Άλλωστε δεν έχεις να πάρεις αν δεν δώσεις.

Η πολιτικής της Quintessence Enterprises Ltd είναι να προσφέρει στην κοινωνία και στην επιστημονική κοινότητα μέσω δράσεων συνδεδεμένων με τις δραστηριότητές της.

Δεν γεννιόμαστε και δεν ζούμε μόνο για τον εαυτό μας. Η πατρίδα μας και οι φίλοι μας έχουν ένα μερίδιο από εμάς.

[Κικέρων]

Σύμβουλοι Α&Υ στον Αδύναμο Κρίκο

Την Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020 στις 7:00 μ.μ. στο τηλεπαιχνίδι «Ο Αδύναμος Κρίκος» που προβάλλεται από το ΡΙΚ1, διαγωνίζεται Ομάδα Συμβούλων Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας, τα μέλη της οποίας εκπαιδεύτηκαν σε προγράμματα της Ακαδημίας Επαγγελματικής Νοημοσύνης Quintessence.

Ο σκοπός της συμμετοχής της Ομάδας στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι είναι η ευαισθητοποίηση των τηλεθεατών, εκ των οποίων άλλοι είναι εργαζόμενοι και άλλοι εργοδότες, στα θέματα Επαγγελματικής Ασφάλειας και Επαγγελματικής Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ερωτήσεις που τέθηκαν στους παίχτες εμπλουτίστηκαν με θέματα σχετικά με την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία για να μεταδοθούν στους τηλεθεατές και με την σειρά τους να προστατεύσουν αφενός τους ίδιους και όσους εξαρτώνται από αυτούς στην εργασία και αφετέρου να προλάβουν τα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες.

Το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε η ομάδα θα δωθεί στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ως ελάχιστη στήριξη για την ενίσχυση της επιστημονικής και κοινωνικής του προσφοράς στην παροχή ζωής σε πρόσωπα με ασθένειες του μυελού των οστών.

Η Ακαδημία Quintessence ευχαριστεί θερμά όλους τους Συμβούλους Ασφάλειας και Υγείας που συμμετείχαν στο τηλεπαιχνίδι συνέβαλαν με την ελάχιστη προσφορά τους και με το ευαγωνίζεσθαι στην καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας στην επαγγελματική φυσιογνωμία των τηλεθεατών.

Κάθε φορά που ακούγεται μια ερώτηση ο εγκέφαλος μας διεγείρεται και το μυαλό μας επικεντρώνει την προσοχή του στην ερώτηση και αναζητεί την απάντηση. Είναι εδώ που αποδίδεται η επιτυχία του τηλεπαιχνιδιού “Ο Αδύναμος Κρίκος”, και με τον τρόπο αυτό η γνώση γίνεται ένα ευχάριστο παιχνίδι

Η Quintessence Ευχαριστεί το ΡΙΚ όλους τους συντελεστές του τηλεπαιχνιδιού «Ο Αδύναμος Κρίκος» για την επαγγελματική νοημοσύνη με την οποία περιβάλλουν το πρόγραμμα γενικά, και ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον τους στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Επαγγελματικής Υγείας.

Η πράξη αποτελεί ελάχιστη προσφορά προς ενίσχυση της κοινωνικής και επιστημονικής προσφοράς του Ιδρύματος να δίνει ζωή σε ανθρώπους.

Share:

Προσφορά στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Η Quintessence Enterprises Ltd παρέδωσε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα την επιταγή ύψους €810 – έπαθλο της συμμετοχής της ομάδας εκπαιδευμένων συμβούλων παροχής εσωτερικών υπηρεσιών προστασίας και πρόληψης θεμάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.

Η πράξη αποτελεί ελάχιστη προσφορά προς ενίσχυση της κοινωνικής και επιστημονικής προσφοράς του Ιδρύματος να δίνει ζωή σε ανθρώπους.

Η παράδοση της επιταγής συνέπεσε με την έξαρση της επιδημίας του ιού COVID-19 και την διάσταση πανδημίας που έχει λάβει.

Στην φωτογραφία, ο Ευσέβιος Χατζηκώστας, Διευθυντής της Quintessence και ο Παύλος Κωστέας, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚαραΪσκάκειου Ιδρύματος, σε χειραψία λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού. Γάντια, για προστασία από την μετάδοση με επαφή, μάσκα, για αποτροπή μεταφοράς σταγονιδίων κατά την ομιλία και μετάδοσης του ιού στους συνομιλητές και για προστασία μετάδοσης του ιού στους βλεννογόνους του στόματος και της μύτης και γυαλιά για προστασία μετάδοσης του ιού στον βλεννογόνο των οφθαλμών.

Τα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής, τον περιορισμό των μετακινήσεων και των επαφών μας με άλλα άτομα προστατεύει κατά κύριο λόγο τα πρόσωπα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας, τα νεογνά, τα βρέφη, τα παιδιά μας, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και με αδύναμο το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Οι υγιείς και δυνατοί θα μπορέσουμε να ίσως να αντισταθούμε  στα συμπτώματα ενδεχόμενης λοίμωξής μας από τον κορονοϊό.

Αυτό δεν σημαίνει όμως την αποχή από την συμμόρφωσή μας με τους κανονισμούς που ορίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας.

Όλοι έχουμε δικούς μας ανθρώπους ή ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή ή, στην συνέχεια αυτοί θα έλθουν σε επαφή με άλλα πρόσωπα και καλούμαστε να τους προστατεύσουμε.

Καλή προσφορά στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και σε όλα τα ιδρύματα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Να έχουν ζωή και να δίνουν ζωή!

Share: