Ο Καθ. Οινολογίας Γιώργος Κοτσερίδης αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1993. Στην συνέχεια σπούδασε Οινολογία στο Faculte de Pharmacie του Montpellier και το 1995 πήρε και τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Ampelologie-Oenologie (D.E.A.) από το Faculte d’Oenologie του Bordeaux. Με υποτροφία του ιδρύματος Ι.Κ.Υ. ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το 1999 το διδακτορικό του δίπλωμα στη Οινολογία, στο Πανεπιστήμιο του Βordeaux με θέμα τα πρωτογενή αρώματα των οίνων ποικιλιών Merlot και Cabernet Sauvignon. Mε την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως σύμβουλος σε διάφορες οινοποιητικές μονάδες όπως το Κτήμα Χατζημιχάλης και το Chateau Porto Carras. Το 2003 άρχισε να εργάζεται ως λέκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2016 υπηρετεί πλέον ως Καθηγητής Οινολογίας και ως διευθυντής του Εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών από το 2015. Ερευνητικά ασχολείται με την επίδραση αμπελουργικών πρακτικών στην ποιότητα των σταφυλιών και των οίνων, με το οινικό δυναμικό των ελληνικών ποικιλιών, με την ταυτοποίηση πτητικών συστατικών του αρώματος των οίνων, με την επίδραση στελεχών ζυμομυκήτων στο άρωμα των οίνων, με την επίδραση του βαρελιού στους οίνους και τα υλικά που εκχυλίζονται από αυτό στους οίνους και τα αποστάγματα. Έχει πάνω από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 60 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος και συντονιστής ερευνητικών προγραμμάτων και associated editor στο περιοδικό αμπελουργίας – οινολογίας Oeno One καθώς και στο IVES. Συμβουλεύει για την οινοποίηση γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας όπως, Avantis Estate, Kitrus Estate, Estate Kokkotos, Estate Michalakis, Κτήμα Θεόπετρα καθώς και άλλα μέσω της εταιρείας INNONINO IKE, Wines quality control/ Research & Development.