Στέφανος Κουνδουράς
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1970, αποφοίτησε από τη Σχολή Γεωργίας (Τομέας Φυτικής Παραγωγής) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απόκτησε το δίπλωμα οινολόγου (DNO), MSc και διδακτορικό στην αμπελουργία από το Πανεπιστήμιο “Victor Segalen” Bordeaux II (Γαλλία). Επί του παρόντος υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Αμπελουργίας της Σχολής Γεωργίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίσης προσκεκλημένος Καθηγητής Αμπελουργίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το terroir και την οικοφυσιολογία της αμπέλου, τεχνικές διαχείρισης αμπελώνων, αμπελουργία ακριβείας και επιπτώσεις στους μεταβολίτες σταφυλιών. Συγγραφέας και συν-συγγραφέας πάνω από 60 αναθεωρημένων ερευνητικών άρθρων και ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και πολλές παρουσιάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ. Επιστημονικός συντονιστής ή εταίρος σε ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ ή τον ιδιωτικό τομέα. Επιστημονικός γραμματέας της ομάδας εμπειρογνωμόνων «Διαχείριση και καινοτομίες των αμπελουργικών τεχνικών» της Επιτροπής «Αμπελουργία» του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV, Παρίσι). Προηγούμενη και τρέχουσα επαγγελματική εμπειρία ως σύμβουλος στον κλάδο της αμπελουργίας.